Ngo frygter, at evalueringen af udlodningsloven er blevet en syltekrukke i Kulturministeriet

Game efterlyser den evaluering af udlodningsloven, som nu er udskudt af flere omgange. Kulturministeriet vil ikke sætte dato på, hvornår den er klar.

Game arrangerer gadeidræt og vil have Kulturministeriet til at gennemføre den lovede evaluering af udlodningsmidlerne.
Game arrangerer gadeidræt og vil have Kulturministeriet til at gennemføre den lovede evaluering af udlodningsmidlerne.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Ngo'en Game kommer nu med et opråb til Kulturministeriet og Christiansborg for at få gennemført den evaluering af udlodningsloven, som skulle være lavet for flere år siden.

"Vi kan godt frygte, det er sådan en syltekrukke, som står inde i ministeriet, og så kigger man på den engang i mellem og siger 'nej ikke lige nu'. Og det har man så gjort siden 2021," siger Rasmus Ziegler Hansen, der er leder af MEREGADE, som er en del af Game.

Aftalen om udlodningsloven landede helt tilbage i 2017, og ordførerkredsen gav håndslag på, at loven skulle evalueres i 2021 - primært med henblik på at sikre, at der var penge nok til projektmidlerne i den såkaldte gruppe 3. Game estimerer, at der i 2027 vil være godt 20 millioner kroner i puljen. 

0:000:00