By- og landminister vil løfte livskvaliteten i byerne med foreningslivet i front

Folk på landet skal have flere læger, købmænd og job. Byboerne skal have bedre livskvalitet. Sådan opsummerer Morten Dahlin sin mission som minister for byer og landdistrikter. Og så har han skarpt øje på en særlig planmodel, som han mener kan spænde ben for et stærkt foreningsliv. 

Der skal være bedre rammer for at finde lykken i byerne, og så skal afstanden til lægen og den lokale købmand mindskes på landet, siger minister for byer og landdistrikter.
Der skal være bedre rammer for at finde lykken i byerne, og så skal afstanden til lægen og den lokale købmand mindskes på landet, siger minister for byer og landdistrikter.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Mulighederne for at komme til lægen, handle ind og finde et godt job er for dårlige på landet. 

Til gengæld halter folk i byerne bagud, når det gælder oplevelsen af lykke, og derfor skal der gøres mere for at løfte livskvaliteten i byerne. 

Sådan lyder det fra Morten Dahlin (V), der i november trådte til som ny minister for byer og landdistrikter.  Hans mission som minister er at gøre op med det såkaldte lykkeparadoks. Altså at folk på landet ifølge forskning er lykkeligere end byboer trods dårligere jobmuligheder og ringere adgang til velfærdsydelser. 

0:000:00