Ny temadebat: Hvad skal der ske med udlodningsmidlerne til idrætten?

Er fordelingen af Kulturministeriets udlodningsmidler skæv? Og bør de tre grupper helt gentænkes? Evalueringen af udlodningsmodellen er blevet udskudt, men Altinget Idræt tager forskud på debatten.

Bør der laves store ændringer ved den eksisterende udlodningsmodel, når den næste år skal til gennemsyn af politikerne? Det spørgsmål stiller Altinget Idræt i denne nye temadebat.
Bør der laves store ændringer ved den eksisterende udlodningsmodel, når den næste år skal til gennemsyn af politikerne? Det spørgsmål stiller Altinget Idræt i denne nye temadebat.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Kulturministeriets fordelingsnøgle til de danske udlodningsmidler skulle i år have været til gennemsyn af aftalekredsen, men den er som så meget andet blevet udskudt på grund af coronasituationen.

Udlodningsmodellen blev indgået i januar 2017 af Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, Konservative, DF, SF og Radikale.

I dag går en stor del af udlodningsmidlerne til idrætten via de store idrætsparaplyer, mens en meget lille del af kagen tildeles via såkaldt pulje 3-midler. Og en af grundene til, at modellen skulle evalueres i første omgang, var netop et ønske fra aftalepartierne om at sikre midler til projekter under gruppe 3 – der i dag modtager de resterende midler efter fordeling til gruppe 1 og 2.









0:000:00