Arbejdsgruppe har sat fokus på trivslen i dansk svømning: Nu er de klar med anbefalinger til unionens top

Arbejdsgruppe under Dansk Svømmeunion anbefaler, at unionstop lægger afstand til træningskulturen i perioden 2003 til 2014. Play the Game roser union for at sætte fokus på trivslen blandt atleterne.

Topsvømmeren Pernille Blume har været særdeles kritisk over for ledelsen i Dansk Svømmeunion oven på svømmesagen, der har afsløret stor mistrivsel blandt atleterne i bassinet.
Topsvømmeren Pernille Blume har været særdeles kritisk over for ledelsen i Dansk Svømmeunion oven på svømmesagen, der har afsløret stor mistrivsel blandt atleterne i bassinet.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Dansk Svømmeunion bør officielt anerkende, at elitemiljøet har været præget af mistrivsel. Trænernes professionsidealer skal opdateres. Og fokus på trivsel skal fylde mere på svømmeledernes uddannelse.

Sådan lyder nogle af konklusionerne fra en arbejdsgruppe under Dansk Svømmeunion, der siden juni har arbejdet for at øge trivslen i dansk svømning. Mandag offentliggjorde arbejdsgruppen så sine anbefalinger.

"De har lavet er fantastisk godt og konstruktivt stykke arbejde," siger Dansk Svømmeunions formand Pia M. Johansen, der blev valgt i april.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00