Nye fondsdrevne koalitioner vil tage ansvar for reformer

I slipstrømmen på Reformkommissionens oplæg til forandring af uddannelsessektor og arbejdsmarked ser nye koalitioner dagens lys. De samler nøgleaktører fra arbejdsmarked, erhvervsliv, uddannelses- og socialsektoren, og der står fonde bag. Minister hilser initiativerne velkommen.

Foto: Lizette Kabré
Mikala Satiya Rørbech

Samarbejde på tværs af sektorer – fra klasseværelser til Christiansborg. Sådan lyder mantraet for en af de nye koalitioner, som har meldt sig på banen for at løse problemet med de 42.000 unge, som står uden job eller uddannelse.

”En vej til alle” beskriver sig som en forandringskoalition, der vil lytte til de unge og levere organisatorisk muskelkraft til at skabe samfundsforandringer – særligt når traditionelle politiske løsninger kommer til kort.

Bag initiativet står Bikubenfonden, som også tidligere har leveret input direkte til reformkommissionens arbejde gennem et partnerskab af samme navn. De har nu fået blandt andre KL, Dansk Erhverv, Dansk Industri, BUPL, Socialpædagogerne, Skolelederforeningen, FGU Danmark, Erhvervsskolernes elevorganisation og en lang række organisationer med i En vej til alle.

0:000:00