SF-ordfører vil styrke frivilligheden i dansk idræt, men har endnu ikke svaret på hvordan

Manglen på frivillige er blandt de væsentligste udfordringer for idrætten i dag, hvis man spørger Charlotte Broman Mølbæk. Hun er genvalgt som idrætsordfører i SF og vil fortsætte kampen for fritidspasset udbredelse, men "som det første skal vi følge op på arbejdet med at styrke frivilligindsatsen," siger hun.

Idrætspolitik er især vigtigt som samlingspunkt i lokalsamfundende, siger Charlotte Broman Mølbæk i et interview med Altinget. 
Idrætspolitik er især vigtigt som samlingspunkt i lokalsamfundende, siger Charlotte Broman Mølbæk i et interview med Altinget. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Dansk idræt kæmper med at finde frivillige fodboldtrænere og ledere i svømmeklubberne ifølge SF, og idrætsordfører Charlotte Broman Mølbæk vil lave om på det. Det er her, hun ser, at politikerne kan gøre den største forskel for idrætten, fortæller hun i et interview med Altinget.

"Sidste periode gik jo både op i, at jeg var ny og skulle lære det hele at kende, men også coronanedlukninger og hjælpepakker og så videre. Jeg vil gerne fortsætte arbejdet for, at alle børn og unge skal have ret til et aktivt fritidsliv," siger ordføreren.

For ordføreren er idrætspolitik først og fremmest et spørgsmål om et stærkt, lokalt forankret og tilgængeligt foreningsliv. Det er den brede idræt, der er i fokus, og her er frivilligheden i lokalsamfundet afgørende.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00