Toppen i dansk svømning ryster posen og begraver gammel konflikt: "Vores landsholdssvømmere skal træne i det miljø, der passer dem bedst"

Stor strukturændring i SvømDanmark skal styrke fagligheden og løfte klubbernes elitemiljø. Forbundet gør samtidig op med den magtfulde landstræner-rolle, ligesom man endegyldigt lægger et gammelt krav til landsholdssvømmerne i graven.

Den mangeårige landsholdsstjerne Mette Jacobsen var i konflikt med toppen af dansk svømning, fordi hun ikke ønskede at være en del af det nationale træningscenter. Forbund sløjfer nu endegyldigt kravet om, at landsholdssvømmere skal være en del af det træningsmiljø for at svømme på landsholdet.
Den mangeårige landsholdsstjerne Mette Jacobsen var i konflikt med toppen af dansk svømning, fordi hun ikke ønskede at være en del af det nationale træningscenter. Forbund sløjfer nu endegyldigt kravet om, at landsholdssvømmere skal være en del af det træningsmiljø for at svømme på landsholdet.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

SvømDanmarks direktør Allan Nyhus ved det godt.

Han og resten af toppen i det markante specialforbund har taget en markant beslutning ved at sløjfe rollerne som sportschef og landstræner.

"Man kan sige, at en afskaffelse lyder måske meget hårdt," siger Allan Nyhus.

0:000:00