Anmeldelse af 
Lars Werge

Tre stjerner til "Dansk Idrætspolitik": Et flot værk, men forfatterne glemmer deres eget bias

Bogen er grundig og metodisk i sin gennemgang af det halve århundredes idrætspolitik, men forfatterne har svært ved at levere en objektiv eller uhildet gennemgang af den, skriver Lars Werge.

I bogen debatteres det blandt andet, hvorvidt overflytningen af idrætsområdet til Kulturministeriet har været en idræts- og kulturpolitisk succes, skriver Lars Werge.
I bogen debatteres det blandt andet, hvorvidt overflytningen af idrætsområdet til Kulturministeriet har været en idræts- og kulturpolitisk succes, skriver Lars Werge.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lars Werge
Dansk Idrætspolitik
Claus Bøje og Søren Riiskjær
308 sider, udkom på Gads Forlag 2. maj

 

Udgangspunktet for Claus Bøje og Søren Riiskjær i bogen "Dansk Idrætspolitik" er tydeligt: I en kommentar bragt på Altinget beskrev Claus Bøje i december 2021, hvordan idrætspolitikken var fuldstændig fraværende en anden nylig udgivelse fra samme forlag, "Finkultur og Mangfoldighed", der beskrev Kulturministeriet i anledning af institutionens 60 års fødselsdag.

"I et statsligt perspektiv er idrætten den kultursektor, der modtager flest offentlige midler – og næstflest på Kulturministeriets område," argumenterede den pensionerede idrætspolitiske rådgiver fra i selvsamme ministerium ved dén lejlighed.









0:000:00