Virksomheder går ind i klimakampen

CO2-BESPARELSER: Klima- og Energiministeriets store klimakampagne udbredes nu til de små og mellemstore virksomheder i forsøget på at nedbringe danskernes personlige CO2-udslip på jobbet og i privatlivet.

Håndværksrådet og Klima- og Energiministeriet udvider nu "1 ton mindre"-kampagnen, hvilket medfører, at 150.000 medarbejdere, der beskæftiger sig inden for Håndværksrådets medlemsvirksomheder, vil få kendskab til en række måder at spare både CO2 og penge på. Både i privatlivet og på jobbet.

"Det er vigtigt, at vi hver især yder en indsats for at nedbringe vores energiforbrug. Det gælder også på arbejdspladsen, hvor vi tilbringer en stor del af vores daglige liv. Og det gælder uanset om man er ansat i en lille eller i en stor virksomhed. Derfor er vi glade for samarbejdet med Håndværksrådet om at få de små og mellemstore virksomheder med ind i klimakampen," siger klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).

Adgang til CO2-beregner
Af kampagnens redskaber kan blandt andet nævnes en CO2-beregner, som via en særlig internetside kan sætte kroner og øre samt vægt på medarbejdernes individuelle CO2-besparelser. Derudover giver de deltagende et særligt klimaløfte, hvor man det næste år lover at gennemføre en stribe konkrete handlingsændringer efter eget valg fra programmet. Håndværksrådet understreger i den forbindelse nødvendigheden af, at vi alle sammen bidrager til nedbringelsen i hverdagen.

0:000:00