Danskerne: Brud på klimaaftalen skal straffes

BORGERMØDE: Hvis en nation bryder en klimaaftale, som bliver indgået på COP15, skal den straffes, mener hovedparten af danskerne. Det er et af resultaterne af et globalt borgertopmøde, som Teknologirådet har arrangeret.
Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

Langt hovedparten af danskerne vil straffe de nationer, der ikke lever op til eventuelle klimaforpligtelser indgået ved COP15 i København. Hele 77 procent af de adspurgte mener endda, at straffen skal være betydelig eller økonomisk så streng, at det ikke kan betale sig ikke at nå målene.

Det er ét af resultaterne fra danskernes svar i et globalt borgertopmøde om klimaet og FN's klimatopmøde, som Teknologirådet har arrangeret den danske del af. Her har 100 repræsentativt udvalgte danskere givet udtryk for sine holdninger, men de er også sammen med yderligere 4400 mennesker fra 38 lande med til at give verdens borgere en stemme.

Skynd jer
Hovedkonklusion er dog, at politikerne skal skynde sig. 90 procent af alle verdens borgere fra både rige og fattige lande mener, at det haster at få en klimaaftale i stand.

0:000:00