Branche: Vi savner langsigtede initiativer for biomasse

KONFERENCE: Der mangler politiske incitamenter og en langsigtet plan, hvis Danmark skal skabe et nyt eksporteventyr på biomasseområdet, lyder det enstemmigt fra branchen.

Jeg kan godt forstå branchens stigende irritation over, at Christiansborg diskuterer med hinanden i stedet for at lave brede politiske aftaler, der kan skabe et fundament for nye erhverv.

Ole Sohn (SF)
Finansordfører

Fremtiden er grøn, og derfor skal andelen af biomasse øges, for der er meget mere, hvor det kommer fra. Det var i hovedtræk den pointe, som fødevareminister Henrik Høegh (V) leverede, da han åbnede en biomasse-konference på Christiansborg tirsdag.

Men branchen har brug for andet og mere end skåltaler. De er trætte af Christiansborg-fnidder og blokpolitik. Ønsket er fælles: en langsigtet plan, som kan skabe det markedsmæssige grundlag for, at dansk biomasse kan gå en fremtid i møde.

"Vi ser meget gerne en langsigtet plan, så de, der dyrker jorden, ved, hvad de har med at gøre. Dem, der skal investere i anlæg til at brænde af og anlæg til at lave ethanol og biogas har brug for en langsigtet plan, en fasttømret idé om, hvor vi bevæger os hen, for det er store, store beløb, der skal sættes i blød," siger Henrik Bach, direktør i Ny Vraa Bioenergi, som selv dyrker energi-pil.

0:000:00