Politisk interesse for grøn byfornyelse

ENERGIRENOVERING: Den grønne tænketank Concito har fremlagt forslag til en ny model for energirenovering af private lejeboliger. Spændende løsning siger regeringen, men Lejernes LO vil ikke være med.
Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Det er en spændende løsning, rapporten peger på, hvor de direkte involverede parter, udlejer, lejere og energiselskab går sammen om at spare på energien og forbedre indeklimaet i boligerne uden at det belaster statskassen.

Benedikte Kiær (K)
Socialminister
Ændringer i lejeloven og en ny lov om grøn byfornyelse skal bane vejen for store energibesparelser i de private lejeboliger.

Den grønne tænketank Concito har i en ny rapport fremlagt et forslag, der skal sætte skub i energirenoveringerne til gavn for både klimaet og pengepungen hos både lejere og udlejere. Endda helt uden at belaste den slunkne statskasse.

Energiforbrugere skal betale
Med energiselskaberne som partner i renoveringsprojekterne kommer alle energiforbrugere, både virksomheder og private, til at betale for tilskud til energirenovering af private lejeboliger gennem en lidt større afregningspris for el- og varme.

I forvejen er energiselskaberne forpligtet til at lave energibesparelser efter den model med projekter for over 1 milliard kroner om året. Men lige nu bliver modellen primært brugt til energispare-projekter i større industrivirksomheder. Det kan og skal der laves om på, mener Concito.

0:000:00