Om  
Lykke Friis
Lars Sandahl Sørensen
Claus Jensen

Lykke Friis bliver ny direktør i Tænketanken Europa

Tænketanken Europa har udpeget Berlingskes Berlin-korrespondent og tidligere klima- og energiminister Lykke Friis som ny direktør. 

Linnea Molbech Sabri

Fra december er Lykke Friis ikke længere Berlin-korrespondent for Berlingske, men ny direktør for Tænketanken Europa. 

Det skriver tænketanken i en pressemeddelelse

Tænketanken Europa blev stiftet af CO-industri og Dansk Industri (DI) i 2013, og Lars Sandahl Sørensen og Claus Jensen, der er henholdsvis administrerende direktør for DI og formand for CO-industri, udtaler i pressemeddelelsen, at Lykke Friis er det helt rigtige valg til direktørposten:

"Danmark og Europa står over for store forandringer med Brexit, handelskrig og vores klima, og samtidig står vi over for en ny verdensorden. Derfor skal vi have debatten om Danmark i Europa øverst på dagsordenen og helt ud i stuerne. Det er Lykke Friis den rigtige til at sikre," siger Lars Sandahl Sørensen, og Claus Jensen supplerer: 

"Lykke Friis er bredt respekteret for hendes viden og engagement herhjemme og i udlandet. Til tider kan det for nogle føles som om, der er langt fra Bruxelles til Danmark. Jeg er helt overbevist om, at Lykke Friis kan være med til at gøre den afstand mindre".

Lykke Friis er nuværende korrespondent i Berlin for Berlingske, og hun har tidligere blandt andet været klima-, energi- og ligestillingsminister for Venstre, prorektor for Københavns Universitet og forskningschef på Dansk Udenrigspolitisk Institut. 

Hun er desuden en del af formandsskabet i den europæiske tænketank, European Council on Foreign Relations (ECFR).

Lykke Friis udtaler om sin nye stilling: 

"I en tid, hvor Europa i stigende grad udfordres af blandt andet Kina og USA, er der i den grad brug for, at også tænketanke styrker samarbejdet. Der er kort sagt brug for nytænkning for at undgå, at Europa går fra at være en selvstændig international spiller til en kastebold mellem stormagter." 

På Twitter kommenterer hun desuden, at hun glæder sig til arbejdet og afslutter med hashtagget #wiedernachhause, der kan oversættes til "hjem igen". 

Lykke Friis tiltræder som direktør for Tænketanken Europa 1. december. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri, næstformand, PensionDanmark

Claus Jensen

Forbundsformand, Dansk Metal, formand, CO-industri, bestyrelsesformand, Arbejdernes Landsbank, formand, Industriansatte i Norden, forretningsudvalgsmedlem, FH
plade- og konstruktionssmed (Odense Staalskibsværft 1985)

0:000:00