Aagaard har samlet 11 lande i fælles front for et ambitiøst klimamål, men Sverige er ikke med

"Behovet for ambitiøs global klimaindsats har aldrig været mere indlysende", lyder beskeden fra lande som Tyskland, Frankrig og Danmark forud for forhandlinger om et nyt EU-klimamål. I Sverige er der tvivl om, man er med i alliancen.

Som det første medlemsland meldte Danmark med klimaminister Lars Aagaard (M) i spidsen i december ud, at man bakker op om et EU-klimamål på minimum 90 procent reduktion i klimaudledningerne i 2040. 
Som det første medlemsland meldte Danmark med klimaminister Lars Aagaard (M) i spidsen i december ud, at man bakker op om et EU-klimamål på minimum 90 procent reduktion i klimaudledningerne i 2040. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Rasmus Bloch Hansen

Klimaminister Lars Aagaard (M) har været initiativtager til, at 11 EU-medlemslande har underskrevet et brev, hvori de advokerer for, at EU bør vedtage "et ambitiøst klimamål."

Det sker kort tid inden, at EU-Kommissionen forventes at komme med et udspil til et nyt klimamål for 2040.

Den globale opvarmning vil forstærke en række negative effekter, der bringer verdens velfærd og sikkerhed i fare. 

Fra brevet "Joint call for an ambitious EU 2040 climate target"

I brevet, som mediet Politico er kommet i besiddelse af, efterlyser underskriverne ikke et specifikt klimamål, men de skriver, at man "bør tage højde for", hvad EU's eget klimaråd med eksperter har fremlagt – altså antyder landene, at de støtter op om anbefalingen, om en reduktion i klimaudledningerne på 90-95 procent i 2040.









0:000:00