Bæredygtige brændstoffer er bedst for klimaet, men batter ikke for klimamålet: “Det skaber et uheldigt incitament”

Hurtigere udfasning af det sorteste biobrændstof rykker ikke Danmark tættere på klimamålet, skriver Energistyrelsen. Det kan svække politikernes vilje til at gøre det bedste for klimaet, advarer Concito.

"Man burde generelt have vugge-til-grav-perspektivet med i de danske klimaregnskaber," mener Drivkraft Danmarks Jeppe Hartmann. 
"Man burde generelt have vugge-til-grav-perspektivet med i de danske klimaregnskaber," mener Drivkraft Danmarks Jeppe Hartmann. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Når regeringen vil nå klimalovens 2025-mål gennem yderligere CO2-reduktioner i brændstoffer, bliver den ikke belønnet for at gøre det ved at tilskynde producenterne til at bruge de mest moderne og grønne brændsler.

Alle biobrændstoffer tæller nemlig lige meget i de nationale klimaregnskaber, uanset om de er lavet af raps, majs eller affaldsprodukter, selvom de forskellige produkter har vidt forskellig påvirkning af klimaet.

Det kan svække politikernes iver efter at gå udenom de mindst bæredygtige brændstoffer, lyder advarslen fra klimatænketanken Concito.

0:000:00