Byggebranche frygter smal energikommission

ENERGI: En samlet byggebranche opfordrer regeringen til at tage bygninger og energieffektivitet med i den kommende energikommision. Men ministeren holder kortene tæt til kroppen og garanterer ingenting.

Byggebranchen vil have energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at medtage bygninger og energieffektivitet i det kommissorium, energikommissionen skal arbejde efter.
Byggebranchen vil have energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til at medtage bygninger og energieffektivitet i det kommissorium, energikommissionen skal arbejde efter.Foto: www.gittec.dk
Morten Øyen

Arbejdet med at fastlægge det præcise indhold i kommissionens arbejde er imidlertid ikke afsluttet endnu, ligesom det ikke er fastlagt, hvem der skal deltage i arbejdet.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

Den kommende energikommission bør ikke kun se på udbygningen af vedvarende energi.

Fakta
Energikommissionen

Ifølge regeringsgrundlaget skal energikommissionen ”forberede et oplæg til energipolitiske mål og virkemidler for perioden 2020-2030 med det sigte at bidrage til, at Danmark indfrier sine internationale klimaforpligtelser på en omkostningseffektiv og markedsbaseret måde”.

Det mener en samlet byggebranche, der også får støtte fra Dansk Energi og Dansk Fjernvarme i energisektoren.

Sammen har de skrevet til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), i håb om at han vil medtaget bygninger og energieffektivitet i den kommende energikommission og det kommissorium, energikommissionen skal arbejde efter.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00