CONCITO vælger mere klassisk formandsmodel

NYT JOB: Med valget af Stine Bosse som ny formand vælger CONCITO en mere klassisk model for ledelse. Stine Bosse bliver derfor ikke lige så aktiv udadtil, som hendes forgænger Martin Lidegaard var det.
Morten Øyen
Den grønne tænketank CONCITO kan se frem til en mere "klassisk" formand, når Stine Bosse 30. januar bliver valgt som ny formand for tænketanken på et ekstraordinært rådsmøde. Stine Bosse er tidligere topchef i Tryg Forsikring og har stor erfaring med ledelse og bestyrelsesarbejde. Derfor er der heller ikke tale om, at det er en ny Martin Lidegaard, som CONCITO får.

"Det er en anden situation nu. Martin var jo fuldtidsarbejdende formand, mens Stine bliver mere klassisk bestyrelsesformand," siger Thomas Færgeman, direktør i CONCITO.

Kort efter Martin Lidegaard blev udnævnt til minister besluttede tænketanken, at ledelsen fremadrettet skulle deles mere skarpt mellem en direktør og en formand. Direktør Thomas Færgeman vil derfor fortsætte med at tegne CONCITO udadtil, ligesom han vil stå for den daglige ledelse af tænketanken.

Stine Bosse vil i stedet stå for at lede bestyrelsen og det overordnede strategiarbejde omkring, hvor tænketanken skal hen samt stå for kontakten til donorer. Hun vil derfor, modsat Martin Lidegaard, kun have begrænsede repræsentative opgaver udadtil.









0:000:00