Dan Jørgensen: Vi har næsten indfriet vores klimamål - vi skal bare have landbruget med

Det globale energimarked er ramt af den perfekte storm, men den langsigtede vej ud af krisen er grøn. Heldigvis er vi fuld i gang, og regeringen har vist vejen til at nå 70 procent-målet. Nu skal vi bare have indfriet målet i landbrugsaftalen, skriver Dan Jørgensen (S).

For nylig præsenterede Dan Jørgensen (S) regeringens nye udspil 'Grøn luftfart for alle'. Nu er han klar med regeringens Klimaprogram 2022, der er en plan for implementeringen af klimaaftalerne.
For nylig præsenterede Dan Jørgensen (S) regeringens nye udspil 'Grøn luftfart for alle'. Nu er han klar med regeringens Klimaprogram 2022, der er en plan for implementeringen af klimaaftalerne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dan Jørgensen

Vi står i en global klima- og energikrise. Putin har valgt at bruge gas som et våben mod Europa, og der er en risiko for, at vi på et tidspunkt kan mangle gas.

Heldigvis er vi i Danmark bedre stillet end mange andre lande. Hvorfor? Fordi vi år tilbage valgte en grøn vej for Danmarks energipolitik. Som Europa-kommissionsformand Ursula von der Leyen sagde i hendes årlige tale til EU sidste uge: ”Da oliekrisen ramte, begyndte Danmark at investere kraftigt i at udnytte vindens kraft. De lagde grundlaget for dets globale lederskab i sektoren og skabte titusindvis af nye job. Det er vejen at gå.”