Danske EU-politikere raser over Thunberg-besøg

CORONA: Flere danske europaparlamentarikere er utilfredse med, at Greta Thunberg onsdag fik lov til at holde møde i Europa-Parlamentet, når gæster på grund af coronavirus har været udelukket siden tirsdag. Peter Kofod (DF) kalder det dobbelte standarder og efterlyser en klarere linje.

Greta Thunberg mødtes onsdag med miljøudvalget i Europa-Parlamentet, men hendes besøg har vakt stor opmærksomhed på grund af nye, midlertidige regler i Parlamentet, der skal forsøge at undgå spredningen af coronavirus.
Greta Thunberg mødtes onsdag med miljøudvalget i Europa-Parlamentet, men hendes besøg har vakt stor opmærksomhed på grund af nye, midlertidige regler i Parlamentet, der skal forsøge at undgå spredningen af coronavirus.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Simon Holst Jensen

Store dele af arbejdet i Europa-Parlamentet har i denne uge været besværliggjort af, at Parlamentets ledelse har besluttet at lukke ned for adgangen for besøgende udefra på grund af risikoen for coronavirus. Udelukkelsen gjaldt dog ikke Greta Thunberg, som onsdag var på besøg, og det er faldet flere danske europaparlamentarikere for brystet.

På Twitter har blandt andre Asger Christensen (V) givet udtryk for sin undren over, at reglerne tilsyneladende ikke gælder for alle.

STOP SÆRBEHANDLING AF @GretaThunberg I @Europarl_EN - Alle besøg og alle events er stoppet i #EP pga. corona-virus. MEN alligevel får Greta lov at besøge parlamentet i morgen. Det giver ingen mening. Hvis regler vedtages, skal de være ens for alle! #eudk #EUpol #dkpol #Covid_19 pic.twitter.com/uLG56Op8fo

0:000:00