Det er nyt på energi- og klimaområdet i finansloven

DOKUMENTATION: Regeringen fremlagde mandag sit forslag til finansloven for 2013. Her kan du læse om de nye tiltag på energi- og klimaområdet.
Foto: Akeg/FlickR

Grøn omstilling

Der er med energiaftalen fra foråret 2012 sikret bred politisk opbakning til den grønne omstilling af Danmarks energisektor. Det er det bredeste, grønneste og længstvarende energiforlig Danmark nogensinde. Vi kommer til at spare på energien i hele samfundet og få mere vedvarende energi i form af flere vindmøller, mere biogas og mere biomasse.

Aftalen er en vigtig milepæl på vej til at omstille Danmarks energiforsyning til vedvarende energi i 2050. Med energiaftalen går Danmark foran andre lande i den grønne omstilling på energi- og klimaområdet med store investeringer i vedvarende energi og en massiv styrket energieffektiviseringsindsats. Det forventes, at der i medfør af aftalen skal investeres 90-150 mia. kr. frem mod 2020 på energiområdet.
Energiaftalen rummer en lang række energipolitiske initiativer for perioden 2012-2020.

Der vil blive investeret i vind, sol, bølger, biomasse og biogas. Hertil kommer en markant styrkelse af energispareindsatsen, der skal bidrage til at fortsætte den udvikling, som har gjort Danmark til et af de mest energieffektive lande i verden.

0:000:00