DF om ny vindmøllepark: Jo senere, jo bedre

HAVVIND: Vi bør lade andre lande betale for, at teknologierne omkring havvind bliver endnu billigere, mener Mikkel Dencker. Dansk Energi presser på for hurtig aftale og klarhed. S åbner for at fremrykke beslutningen om en ny vindmøllepark.

Regeringen vil som en del af energiaftalen anlægge en 800 MW-havvindmøllepark mindst 50 kilometer fra kysten bestående af nye kæmpemøller. Arkivfoto.
Regeringen vil som en del af energiaftalen anlægge en 800 MW-havvindmøllepark mindst 50 kilometer fra kysten bestående af nye kæmpemøller. Arkivfoto.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Hvis regeringen ikke fremlægger et ambitiøst nok udspil, kan der være ting, der skal fasttrackes – altså laves før den samlede aftale.

Jens Joel (S)
Energiordfører

”Jo senere, jo bedre, synes vi.”

Sådan siger Dansk Folkepartis Mikkel Dencker, når han skal forholde sig til regeringens plan om at etablere en havvindmøllepark på 800 MW i midten af 2020’erne.

”Vi ser en klar tendens til, at tilskuddene til havvind falder voldsomt i disse år, så det tyder på, at jo længere vi venter, jo billigere bliver det for statskassen,” uddyber energiordføreren.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00