Danmarks Naturfredningsforening åbner for vindmøller i danske skove

De har altid været modstandere af ideen om at opsætte vedvarende energi i danske skove. Men Danmarks Naturfredningsforenings direktør, Lars Midtiby, ser dog med mere milde øjne på et nyt forslag om at sætte vindmøller op i produktionsskove med lav biodiversitet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Lars Midtiby, direktør i Danmarks Naturfredningsforening, regeringens energikrisestab har for nylig foreslået, at der skal vindmøller op i danske produktionsskove og skove med lav biodiversitet. Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) har også udtalt, at der "er potentiale" i ideen. Hvad synes I om det?

”Det er ikke en blomst, der er groet i vores have. Generelt er der høje naturværdier i vores skove. Derfor mener vi, at man skal finde plads til møllerne andre steder. Men det gør en stor forskel, at man klart siger, at det skal være skove med lav biodiversitet. Det gør det mindre alvorligt set med vores briller.”

Hvad er det egentlig, der er så slemt ved at sætte vindmøller op i danske skove? Man gør det i andre lande som Sverige og Finland.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024