Om  
Hugo Schrøder

Dødsfald: Erhvervsmanden Hugo Schrøder (88)

Den danske ingeniør og erhvervsmand Hugo Schrøder, Allerød, er død, 88 år gammel. Bisættelsen har fundet sted, oplyser familien. 

Rasmus Nielsen

Hugo Schrøder blev uddannet ingeniør i 1957. Han startede sin erhvervskarriere med direktørposter i England og Sverige, inden han i 1968 blev administrerende direktør for konfektionsvirksomheden S. Seidelin, for så i årene 1974-92 at være administrerende direktør for Skandinavisk Tobakskompagni - 1977-92 også for Skandinavisk Holding.

Han blev kendt i en bredere offentlighed, da han både under tobakskarrieren og efter sin fratræden som daglig industrileder varetog en række tunge bestyrelsesposter, bl.a. som formand for Danisco 1989-2002, for Privatbanken 1987-90 og for Unidanmark 1990-93, for SAS Danmark 1994-2000, for Industriens Hus 1992-96 og for DONG 1995-96. 

Som pensionist dyrkede Hugo Schrøder dybvandsfiskeri fra små både, altså trolling.

Hugo Schrøder efterlader sin hustru siden 1957, Tove Hartmann, samt børn, svigerbørn børnebørn og oldebørn.

Han var sin sidste tid dement og boede på Plejecenter Engholm i Allerød. Det var svært for familien at få lov at besøge ham under Corona-krisen I april i år fortalte datteren Dorte Kierulff således til Frederiksborg Amts Avis, hvor negativt det påvirkede hendes far, at familien ikke måtte besøge ham på plejecentret. Så det var en kærkommen nyhed, da det hen i april igen blev muligt at komme på besøg.

"Jeg er enormt glad for, at vi nu under en eller anden form kan komme ned og besøge min far. Det er rigtig dejligt for os. Min mor blev også rigtig glad, da jeg fortalte hende, at hun kan besøge min far igen," sagde Dorte Kierulff ved den lejlighed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hugo Schrøder

Fhv. adm. direktør, Skandinavisk Tobakskompagni, fhv. formand for SAS, Industriens Hus og DONG m.fl.
ingeniør (1957)

0:000:00