Om  
Erik Ross Pedersen

Dødsfald: Fhv. direktør for Entreprenørforeningen Erik Ross Pedersen (85)

Direktør for Entreprenørforeningen i årene 1980-2002, fhv. formand for TV 2, menighedsrådsformand Erik Ross Pedersen, Hellerup, er død, 85 år gammel efter kort tids sygdom. Bisættelsen finder sted 1. april 2023.

Rasmus Nielsen

Afdøde Erik Ross Pedersen var oberstsøn fra Sønderborg og blev selv cand.jur. fra Københavns Universitet i 1962. Organisationsverdenen og interessevaretagelse blev Ross Pedersens liv - allerede i 1958 blev han ansat i Håndværksrådet og var her frem til 1970, hvor han blev ansat i Entreprenørforeningen.

Det skulle blive karrierens omdrejningspunkt, for Erik Ross Pedersen var en karismatisk og altid nærværende adm. direktør for entreprenørernes interesseorganisation i årene 1980-2002. Hans personlige gennemslagskraft faldt godt i tråd med de andre personligheder i entreprenør-branchen.

Entreprenørforeningen - fra 2003 Dansk Byggeri og siden DI Byggeri - er en arbejdsgiver- og erhvervsorganisation inden for bygge- og anlægsområdet, stiftet 1892. Ross var en af arkitekterne bag dannelsen af Dansk Byggeri, som blev resultatet af en fusion mellem Danske Entreprenører og Byggeriets Arbejdsgivere.

Men Erik Ross Pedersen havde flere sider af sin personlighed, ikke mindst en kulturel åre og et kristent livssyn, Ross var således formand for TV 2 i årene 2002-04, hvor privatisering af stationen lå den daværende kulturminister Brian Mikkelsen (K) på sinde. Han har bl.a. også været formand for Dansk Arkitektur Center.

Erik Ross Pedersen var en kendt venstremand og folketingskandidat i alle årene 1957-71 - dog uden at opnå valg. Vælgertække var mærkeligt nok ikke hans force trods det udadvendte gemyt.

Ved sin død var Erik Ross Pedersen formand for menighedsrådet for Sankt Pauls Kirke og formand for Provstiudvalget for Holmens/Østerbro Provsti. 

Erik Ross Pedersen, der var Ridder af Dannebrog, efterlader sin kone, lærer Inge Ross Pedersen. Hun blev født to dage efter ham, ligeledes i Sønderborg. Ross Pedersen var desuden far, farfar og morfar.

Bisættelsen finder sted fra Sankt Pauls Kirke lørdag 1. april 2023 kl. 14.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Ross Pedersen

Fhv. direktør, Entreprenørforeningen, 1980-2002, fhv. formand for TV 2 2002-04, menighedsrådsformand, Sankt Pauls Kirke
cand.jur. (Københavns Uni. 1962)

0:000:00