Dongs tyske havmøllepark installerer første fundament

KORT NYT: Den første af 77 fundamenter er i jorden på Dongs havvindmøllepark Borkum Riffgrund 1 i Tyskland. Parken får en samlet kapacitet på 277 MW, når den står færdig.
Kristian Andersen

Første skridt er taget i opførelsen af Dongs havmøllepark i Tyskland.

21. januar blev en monopæl installeret cirka 37 km nord for øen Borkum i den tyske del af Nordsøen, hvor parken opføres.

Pacific Orca, et af verdens største installationsfartøjer, stod for udsejlingen af de første fire fundamenter og overgangsstykker til konstruktionsområdet, hvor det første fundament nu er rammet. Monopælene, som blev sejlet ud til installationssiten af det 161 meter lange fartøj, har en diameter på cirka seks meter og vejer op til 750 tons.

Vellykket installation
En ideel undergrund i Nordsøen og januar måneds relativt stille vejr sikrede en hurtig installationsproces i en vanddybde på cirka 30 meter, skriver Dong i en pressemeddelelse. 

"Vi havde ideelle vejrforhold under installationsprocessen. En rolig havoverflade og lav vindhastighed er perfekte betingelser for installationsarbejdet," siger Andreas Elkjær, Project Foundations Manager på Borkum Riffgrund. 

Ved fuld styrke kommer parken til at producere strøm til omkring 285.000 husstande i Tyskland. Havmølleparken vil være i fuld drift i 2015 og vil blive drevet og serviceret fra Niedersachsen-havnen Norddeich i Tyskland. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00