Energistyrelsen og KL indgår energi-partnerskab

PARTNERSKAB: Det nye partnerskab skal fremme samarbejdet mellem energiaktører og støtte den grønne omstilling af energisystemet, som Danmark står over for.
Foto: Rådet for Den Europæiske Union

Vi inviterer alle energiaktørerne med til et partnerskab, hvor formålet er at fremme energiomstillingen i kommunerne. Det skal give os mere vedvarende energi, vi skal reducere energiforbruget, og det skal skabe arbejdspladser. Vi skal have gang i den grønne omstilling.

Martin Damm
Formand, KL's Teknik- og Miljøudvalg

Energistyrelsen og Kommunernes Landsforening har taget initiativ til et nyt partnerskab for at fremme samarbejdsrelationer, understøtte den strategiske energiplanlægning i kommunerne, og i sidste ende fremme den grønne omstilling. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Tilskud afsat i energiforliget 
Danmark har med energiaftalen sat det mål, at energiforsyningen skal baseres 100 procent på vedvarende energi i 2050. Det er et omfattende projekt, som kræver nytænkning, lyder det fra klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) og formanden for KL's Teknik- og Miljøudvalg, Martin Damm.

Det er en pulje på 19 millioner kroner afsat i energiforliget til at fremme energiplanlægning i kommunerne, der er udgangspunktet for det fælles initiativ.

0:000:00