EU-konflikt med Færøerne og Norge om russiske fiskeaftaler spidser til

På et EU-møde i denne uge lød der stor kritik af særligt Norges men også Færøernes samspil med Rusland i Nordøstatlanten i et sammenstød mellem storpolitik og fiskeripolitik, der ikke kunne komme på et mere følsomt tidspunkt.

Russiske fiskere i europæiske farvande er et ømtåleligt emne lige nu.
Russiske fiskere i europæiske farvande er et ømtåleligt emne lige nu.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Norge stod til solid verbal afklapsning under et EU-møde i denne uge for sit parløb med Rusland i Nordøstatlanten, hvilket Færøerne også er blevet kritiseret for.

Ved et møde tirsdag blandt embedsmænd fra de 27 EU-medlemmer, der behandler forholdet til EFTA-landene Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein, haglede kritikken ned over nordmændene for at føre fælles politik med russerne på et tidspunkt, hvor EU har lagt forholdet til den østlige nabo på is.

Der var stor bekymring fra EU-Kommissionen, der forhandler på EU-landenes vegne i den såkaldte Nordøstatlantiske Fiskerikommission (NEAFC), da de aflagde rapport fra en samling i november, hvor både nordmændene og Kongeriget Danmark på vegne af Færøerne og Grønland stillede sig på russernes side mod EU på en række sager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024