EU-krav smider bombe under dansk klimaindsats: 70 procentsmålet er ikke nødvendigvis nok

Danmarks planer for at nå 70 procentsmålet er ikke nok, hvis vi vil leve op til EU’s nye klimakrav. Der er behov for flere reduktioner før 2030, vurderes det. Et udskældt redskab kan blive nødvendigt, hvis ikke landbruget og transportsektoren skal levere mere.

S-regeringen har i den forrige valgperiode stået bag en historisk klimalov og adskillige planer og aftaler, der skal gøre Danmark til et grønt foregangsland. Men det er ikke nødvendigvis nok til at leve op til nye EU-klimakrav. 
S-regeringen har i den forrige valgperiode stået bag en historisk klimalov og adskillige planer og aftaler, der skal gøre Danmark til et grønt foregangsland. Men det er ikke nødvendigvis nok til at leve op til nye EU-klimakrav. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Danmark har et af verdens mest ambitiøse klimamål og er et grønt foregangsland for klimahandling. Sådan lyder det ikke sjældent fra fremtrædende danske politikere.

Alligevel står Danmark nu til at få problemer med at overholde klimakravene fra EU.

Det kan lyde helt barokt, men det er ikke sikkert, at Danmark kan opfylde de nye EU-krav, selv om vi når det selvstændigt danske 70 procent-klimamål.

Otto Brøns-Petersen
Analysechef, tænketanken Cepos

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024