Forsker i borgerting: Endnu en skuffende politikerdeltagelse i klimaborgertingets præsentation

Det er fortsat en udfordring at koble det politiske system på borgerne i det relativt nye danske klimaborgerting, som netop har præsenteret anbefalinger fra anden samling, mener ekspert. Opgaven bliver selvsagt ikke nemmere af et meget styret format i kombination med et halvsløjt fremmøde af politikere

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) tog lørdag imod endnu et sæt anbefalinger fra klimaborgertinget. Han havde dog heller ikke denne gang selskab af mange medlemmerne af Folketingets Klima- Energi- og Forsyningsudvalg. 
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) tog lørdag imod endnu et sæt anbefalinger fra klimaborgertinget. Han havde dog heller ikke denne gang selskab af mange medlemmerne af Folketingets Klima- Energi- og Forsyningsudvalg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Live er bedre end online og et klart mandat er bedre end forvirring: Klimaborgertinget leverer input, og politikerne kan plukke efter forgodtbefindende. 

Så langt så godt, det blev slået fast i starten af lørdagens præsentation af anbefalinger fra klimaborgertingets andet samling.

Men på mange måder var arrangementet i øvrigt et flash-back til den meget udskældte første præsentation af første samling.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00