Grønne organisationer kritiserer Kristendemokraterne for sort landbrugssnak

KLIMA: Kristendemokraterne taler for en blå-grøn løsning på klimaproblemerne, men partiets svar på konkrete klimaindsatser i landbruget er snarere sorte, kritiserer tre grønne organisationer. Vi har en faglig kasket på, lyder svaret fra Kristendemokraterne.

Fungerende formand Isabella Arendt peger på, at Kristendemokraterne vil levere de blå-grønne løsninger på klimaudfordringerne.
Fungerende formand Isabella Arendt peger på, at Kristendemokraterne vil levere de blå-grønne løsninger på klimaudfordringerne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Man kan ikke både være grøn og blå, hvis man freder landbruget. Hvis man freder landbruget, så er man simpelthen ikke grøn, selvom man så indfører nok så mange elbiler.

Kristian Sloth, Landbrugspolitisk rådgiver, Greenpeace

Vi har ikke noget mål om at gøre Danmark økologisk. Vi ønsker at fremme nye økologiske områder inden for fødevaresektoren ved et tilskud, men ellers mener vi sådan set, at økologien skal bære sig selv i de markedskræfter, der er.

Jens Kristian Nielsen, Folketingskandidat, Kristendemokraterne

Med Isabella Arendt som fungerende formand har Kristendemokraterne slået sig op som et parti, der vil have fart på klimaomstillingen med blå-grønne løsninger.

Men når det kommer til partiets politik for landbruget, kan det være svært at få øje på de ambitiøse, grønne svar, mener Greenpeace, Økologisk Landsforening og Det Økologiske Råd.

“Ser man på Kristendemokraternes landbrugspolitik, så virker de ikke specielt progressive eller ambitiøse på det klima- og økologipolitiske område,” siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00