Grønt overblik: Tætpakket program i denne uge

DET SKER: Onsdag skal Esben Lunde Larsen i samråd om tilbagegang i det danske vandmiljø, og han skal svare på beskyldninger om at have tilbageholdt oplysninger for Folketinget. Der er også round-up, kystbeskyttelse, økologi og Nord Stream på programmet i en begivenhedstung uge.

Foto: /Ritzau/Jens Dresling
Hjalte T. H. Kragesteen

Gør klar til en uge, hvor der er mange væsentlige sager på programmet på det grønne område.

Mandag
Allerede mandag er der store ting på spil.

I Bruxelles mødes repræsentanter for de 28 EU-lande til det sidste slag om, hvorvidt verdens mest udbredte ukrudtmiddel, glyphosat, fortsat skal være godkendt i EU. Vild splittelse blandt landene gør dog, at det er meget usikkert, om der kan findes det nødvendige flertal enten for eller imod forlængelsen. Det kan betyde, at EU-Kommissionen må træffe den endelige beslutning, hvilket den for alt i verden vil undgå.

Dokumentation

Følgende lovforslag behandles i Folketinget torsdag

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere. (Ændring af arbejdsgang med udlevering af standardiserede ledningsoplysninger og udvidelse af lovens anvendelsesområde). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturgasforsyning og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. (Øget incitament til konsolidering af naturgasdistributionssektoren og udvidet mulighed for at undtage transmissionsselskabers anlæg fra lov om naturgasforsyning). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi, lov om naturgasforsyning, lov om Energinet.dk og lov om varmeforsyning. (Betaling for myndighedsbehandling og justering af bestemmelser om tilsyn med Energinet.dk). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af Danmarks undergrund og lov om etablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat. (Forbedret tredjepartsadgang i forbindelse med kulbrinteindvinding, reservationer af kapacitet og opkrævning af bidrag til afviklingsomkostninger i olierørledningen samt ny klageadgang i lov om etablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kontinentalsoklen. (Tilladelse til visse rørledningsanlæg på søterritoriet). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)

3. behandling af forslag til lov om infrastruktur for alternative drivmidler. (Af transport-, bygnings- og boligministeren) 

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse. (Ændring af formålet med kystbeskyttelse og mulighed for forsøgsprojekter). (Af miljø- og fødevareministeren)

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v. (Underretning om forhold vedrørende vand). (Af miljø- og fødevareministeren)

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om vandforsyning m.v. (Målrettet arealbeskyttelse for at beskytte grundvand mod pesticider). (Af miljø- og fødevareministeren)

1. behandling af forslag til lov om udstykning og salg af statslige arealer med campingpladser. (Af miljø- og fødevareministeren)


0:000:00