Her er regeringens klima- og energiprioriteter

FINANSLOV: 200 millioner kroner om året til grøn omstilling, men lille fald i bevillingen til grøn forskning og besparelser i Energistyrelsen. Altinget.dk giver her et overblik over regeringens klima- og energiprioriteter til finansloven.
Foto: Colourbox
Morten Øyen
Allerede søndag kunne klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), fødevareminister Karen Hækkerup (S) og miljøminister Ida Auken (SF) fortælle medierne, at regeringen ville afsætte 800 millioner kroner over fire år til den grønne omstilling.

Tirsdag præsenterede finansminister Bjarne Corydon (S) så finansloven, og heraf bliver man ikke meget mere oplyst. De næste fire år er der afsat en pulje af 200 millioner kroner om året, der skal gå til "særlige regeringsinitiativer vedrørende grøn omstilling mv.".

I praksis har hver af de tre ministre nok sine ideer til, hvad pengene skal bruges til: Lidegaard har netop fremlagt en klimaplan, Hækkerup skal følge op på Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger og Ida Auken er på trapperne med en ressourcestrategi.

I forhold til klimaplanen kan der sagtens være overlap med de to andre ministeriers initiativer, men den egentlige fordeling af pengene vil først blive afgjort i de kommende forhandlinger - startende med finanslovsforhandlingerne.

0:000:00