Her er efterårets klimaskribenter på Altinget

Vi byder velkommen til to nye skribenter på Altinget Energi & Klima, men siger samtidig også farvel til to. Det er også et glædeligt gensyn med Connie Hedegaard og Sebastian Mernild.

Foto: Rhein-Erft-Kreis/Reuters/Ritzau Scanpix
Kiki Qvistgaard

Efteråret i dansk, europæisk og international politik byder på landbrugsforhandlinger, COP26, længe ventede anbefalinger til en CO2-skat - og meget mere. 

Det bliver med andre ord en klimapolitisk begivenhedsrig sæson, og derfor har Altinget Energi & Klima allieret sig med et skarpt panel af skribenter, der hver eneste uge vil skrive om, hvad der rør sig på klimaområdet - nationalt og internationalt. 

Vi byder velkommen til to nye skribenter, mens det er et glædeligt gensyn med Connie Hedegaard og Sebastian Mernild, som vi stiftede bekendtskab med i foråret. Sidstnævnte er blandt hovedforfatterne til IPCC-rapporten, som blev offentliggjort 9. august. Læs Mernilds gennemgang her.

Asker VoldsgaardAsker Voldsgaard
Asker Voldsgaard er politisk økonom og ph.d.-studerende. Han er desuden aktiv i Klima- og Omstillingsrådet. 

Camilla Haustrup Hermansen
Camilla Haustrup Hermansen var formand for klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi. Hun er direktør og medejer i virksomheden Plus Pack, som laver bæredygtige løsninger til indpakning af mad.

Connie Hedegaard
Connie Hedegaard
 er blandt andet formand for den grønne tænketank Concito, KR Foundation, Aarhus Universitet og OECD’s Round Table for Sustainable Development. Fra 2010 til 2014 var hun EU-kommissær for klima og inden da miljøminister og klima- og energiminister for Konservative. 

Sebastian MernildSebastian Mernild er prorektor og professor ved Syddansk Universitet og uddannet ph.d. og dr.scient. i klimaforandringer, glaciologi og hydrologi fra Københavns Universitet i hhv. 2006 og 2016. Mernild var hovedforfatter på den sjette rapport fra FN's klimapanel IPCC.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Asker Voldsgaard

Ph.d.-studerende, Institute for Innovation and Public Purpose, University College London, bestyrelsesmedlem, Klima- og Omstillingsrådet, Rethinking Economics Danmark
ph.d. i grønne investeringer (University College London 2022) cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2018)

Camilla Haustrup Hermansen

Viceadm. direktør og medejer, Business Development, Plus Pack, formand for Dansk Design Center og DI Produktion
cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling (Københavns Uni. 2001), master of arts (Goldsmiths, Londons Universitet 1999), CBS Executive bestyrelsesuddannelse (2019)

Connie Hedegaard

Formand, OECD’s Round Table for Sustainable Development, fhv. minister & MF (K), EU-kommissær
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00