Kammeradvokaten: Danish Crown skulle have stået som medforfatter på oksekødsrapport

FORSKNING: Danish Crown var så involveret i udarbejdelse af oksekødsrapport, at virksomheden burde have stået som medforfatter til rapporten, lyder foreløbig konklusion fra Kammeradvokaten.

Danish Crown har fået Kammeradvokaten til at se på virksomhedens involvering i omstridt oksekødsrapport fra Aarhus Universitet. 
Danish Crown har fået Kammeradvokaten til at se på virksomhedens involvering i omstridt oksekødsrapport fra Aarhus Universitet. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

På foranledning fra Danish Crown selv har Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith set virksomhedens rolle i Aarhus Universitets oksekødsrapport efter i sømmene.

Og herfra lyder den foreløbige konklusion, at Danish Crown burde have stået som medforfatter på oksekødsrapporten fra 2019 på baggrund af sin involvering i at give tekstnære bemærkninger, valg af figurer, titel og forsidefoto.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse, efter Kammeradvokaten har undersøgt udarbejdelsen af Aarhus Universitets oksekødsrapporter fra 2015 og 2019.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00