Klimaforandringer en af de største trusler

KLIMA: I Davos-rapporten fra Verdens Økonomiske Forum er klimaforandringer udpeget til at være blandt de fem største globale trusler det næste årti. Læs her hvorfor.
Foto: www.colourbox.com

Samtidige chok for økonomien og klimaet i fremtiden kan udløse den 'perfekte globale storm' med uoverstigelige konsekvenser.

Davos-rapporten 2013
Verdens Økonomiske Forum

Verdens Økonomiske Forum har på deres årlige hovedmøde i Davos i Schweiz rangeret det næste årtis fem største globale trusler, og klimaforandringer er en af dem.

Forbedringer kræver tilpasning 
I rapporten lægges vægt på, at det stigende udslip af drivhusgasser, er en stor belastning for klimaet. Men også en generel manglende evne til at tilpasse os klimaforandringerne spiller en stor rolle.

Rapporten sammenligner blandt andet dette års resultater med sidste års, og i modsætning til sidste år viser dette års resultater, at vores manglende evne til at tilpasse os forandringerne er en større trussel for klimaet end det stigende udslip af drivhusgasser. Denne udvikling viser et skift i debatten fra at fokusere på, om klimaet ændrer sig, til ”hvor meget” og ”hvor hurtigt”.

0:000:00