Kristendemokraterne: Opgørelsen af klimaaftryk er urimelig for landmændene

Når jeg køber oksekød, er det landmanden, som betaler emisionerne i sit klimaregnskab, uden at det kan ses hos hverken mig eller detailhandlens klimaregnskab. Det er ikke rimeligt, at han beskattes for et klimavalg, han ikke har indflydelse på, skriver Isabella Arendt.

Når jeg køber oksekød, så er det landmanden, som betaler emisionerne i sit klimaregnskab. Jeg kan altså spise lige så klimafjendtligt, jeg har lyst til, uden at det kan ses hos hverken mig eller detailhandlens klimaregnskab. Det er ikke rimeligt, skriver Isabella Arendt.
Når jeg køber oksekød, så er det landmanden, som betaler emisionerne i sit klimaregnskab. Jeg kan altså spise lige så klimafjendtligt, jeg har lyst til, uden at det kan ses hos hverken mig eller detailhandlens klimaregnskab. Det er ikke rimeligt, skriver Isabella Arendt.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Isabella Arendt

Landbruget skal på sigt med i en samlet beskatning af klimabelastning. Det er de fleste enige om.

Problemet er, hvordan modellen skal skrues sammen, så landbruget får incitament til at skubbe yderligere på den grønne omstilling og samtidig får luft til at omstille sig uden katastrofale tab af arbejdspladser og virksomheder.

Dansk landbrug er en stor eksportsektor og en del af vores kultur. Kornmarkerne i sensommeren er ikke kun fødevarer, det er også et billede på Danmark.









0:000:00