Landbrug & Fødevarer tilbagebetaler 455.000 kroner for oksekødsrapport

ETIK: Landbrug & Fødevarer erkender, at organisationen med sin indblanding har miskrediteret forskere bag oksekødsrapport. Som konsekvens betaler interesseorganisationen de 455.000 kroner tilbage fra Kvægafgiftsfonden.

Morten Høyer, direktør i L&F, fortæller, at organisationen er gået for langt i sin indblanding i oksekødsrapport. 
Morten Høyer, direktør i L&F, fortæller, at organisationen er gået for langt i sin indblanding i oksekødsrapport. Foto: /Landbrug & Fødevarer
Sine Riis Lund

Vi kan se, at vi ikke har overholdt god skik for samarbejde med universiteter, som vi burde have gjort. Vi er gået for langt, og vores indblanding i projektet har miskrediteret forskernes resultater. 

Morten Høyer
Direktør, Landbrug & Fødevarer

Landbruget er gået for langt i sin indblanding i en oksekødsrapport udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet og DTU.

Det erkender Landbrug & Fødevarer over for Information, der via interne mails har afsløret, at interesseorganisationen ikke bare har påvirket nyheden om oksekødsrapporten, men også har fået lov at skrive hele afsnit i selve rapporten.

Som konsekvens betaler Landbrug & Fødevarer nu de 455.000 kroner tilbage, som Kvægafgiftsfonden har betalt for rapporten. 

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00