L&F bifalder anbefalinger fra de miljøøkonomiske vismænd

KORT NYT: De miljøøkonomiske vismænd er netop kommet med nye anbefalinger. Særligt anbefalingen om at omlægge PSO-afgiften glæder Landbrug & Fødevarer.

I fødevareerhvervet kan vi skabe både vækst og arbejdspladser, men det kræver, at vi ikke skal aflevere så mange penge i afgiftskassen. Så vismændenes anbefalinger er helt på linje med vores.

Søren Gade
Administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

I anbefalingerne fra De Miljøøkonomiske vismænd (DØR) glæder Landbrug & Fødevarer sig især over rådets anerkendelse af, at trykket fra den såkaldte PSO-afgift bør omlægges. 

PSO-afgiften er en af de afgifter, som gør det svært for danske fødevareproducenter at konkurrere internationalt. Vismændenes konklusion på Danmarks energipolitik, som svækker konkurrenceevnen internationalt, mødes derfor med glæde fra Landbrug & Fødevarer: 

"Når et dansk slagtesvin alene koster op mod 15 kroner i ren PSO-afgift i løbet af værdikæden, så er det en kæmpe byrde for erhvervet, der i forvejen er udsat for stor konkurrence - ikke mindst på prisen," siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade, og fortsætter: 

0:000:00