Løkke: Der skal ikke være faglig tvivl om 2025-klimamålet nås

Hvis man vil være sikker på at nå 2025-målet, er man nødt til at overveje en højere dieselafgift, lød det fra Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, ved et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Meldingen er i direkte modstrid med regeringens politik. 

Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, taler for at hæve dieselafgiften for at nå 2025-målet, mens hans egen minister, klima, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) aktuelt forhandler for en anden løsning. 
Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, taler for at hæve dieselafgiften for at nå 2025-målet, mens hans egen minister, klima, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) aktuelt forhandler for en anden løsning. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Morten ØyenDaniel Bue Lauritzen

Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen går nu solo i regeringen og melder sig klar til at se på en højere dieselafgift. 

Det kan ifølge Løkke være med til at skabe sikkerhed om, at klimamålet i 2025 nås. Hidtil har regeringen ellers afvist Klimarådet og andre eksperters forslag om at hæve dieselafgiften.

"Vi ønsker at være garanten for, at vi når 2025-målet på en evidensbaseret måde, hvor der ikke er nogen faglig tvivl om, at målet nås. Hvis man har den ambition, kommer man ikke uden om at se på transportsektoren. Man kommer heller ikke uden om at tale om en dieselafgift," sagde Lars Løkke Rasmussen under et pressemøde tirsdag eftermiddag i forbindelse med Moderaternes sommergruppemøde i Helsingør. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024