Med nyt CO2-udspil tager regeringen “et stort skridt” mod at skabe bedre rammer for industrien

Mandag præsenterede regeringen et nyt udspil for CO2-fangst og lagring, som skal være med til at styrke rammevilkårene for industrien og sætte skub i den nye klimateknologi. Udspillet bliver varmt modtaget af en række erhvervsorganisationer.

Klimaministeren præsenterede mandag et nyt udspil for klimateknologien CCS foran Avedøreværket. Udspillet har til formål at sætte klare rammer for industrien, så teknologien bliver konkurrencedygtig i Danmark.
Klimaministeren præsenterede mandag et nyt udspil for klimateknologien CCS foran Avedøreværket. Udspillet har til formål at sætte klare rammer for industrien, så teknologien bliver konkurrencedygtig i Danmark.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Med regeringens nye udspil for klimateknologien CCS bliver der sat klare rammer for at lade industrien omkring CO2-fangst og lagring vokse sig stor i Danmark.

Sådan lyder de positive reaktioner fra blandt andet Dansk Industri, Dansk Erhverv og Dansk Fjernvarme.

“Det vigtigste lige nu for at realisere CO2-fangst potentialet er at fjerne de regulatoriske benspænd,” udtaler Dansk Fjernvarmes direktør, Kim Mortensen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024