Milliardinvestering til ombygning af Studstrupværket

KORT NYT: AffaldVarme Aarhus og DONG investerer 1,3 milliarder kroner i ombygningen af Studstrupværket. Både skatteminister Morten Østergaard og Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, finder grund til glæde.
AffaldVarme Aarhus og DONG Energy har investeret 1,3 milliarder kroner i ombygningen af Studstrupværket, der skal omstilles fra at fyre med kul til at benytte træpiller.

"Ombygningen af Studstrupværket er et stort skridt mod at få kullene væk fra vores kraftværker og dermed nedbringe Danmarks CO2-udledning. Det er en omkostningseffektiv måde at levere grøn el og varme til Aarhusområdet, så det er glædeligt, at ombygningen nu for alvor kan gå i gang," siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at milliardinvesteringen forventes at give 400-500 nye job og sikre både kraftværkets og de nuværende jobs fremtid.

Og det er netop hensynet til både miljø og vækst, der skaber glæde på hos Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, hvor målsætningen er at gøre byen CO2-neutral i 2030:

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00