Om  
Morten Helveg Petersen

Morten Helveg Petersen er årets energipolitiker i EU

The Parliament Magazine har igen uddelt sine MEP Awards, og prisen for årets energipolitiker gik til Morten Helveg Petersen.

Emil Dyrby

Morten Helveg Petersen (R) er blevet kåret til årets energipolitiker i Europa. 

Det skriver Radikale Venstre i en pressemeddelelse. 

Det er magasinet The Parliament Magazine, der uddeler de såkaldte MEP-priser, og de har altså haft blik for den danske politikers indsats på energiområdet i det seneste år. 

Helveg Petersen, der er Radikale Venstres delegationsleder i Europa-Parlamentet, har ifølge pressemeddelelsen arbejdet målrettet med energipolitik siden sidste valg i 2014. 

"Jeg er virkelig stolt af prisen. Der er mange dage, hvor det er op ad bakke at arbejde for mere vedvarende energi i Europa. Men det er det ikke i dag," udtaler Morten Helveg Petersen i forbindelse med prismodtagelsen. 

Helveg Petersen blev for første gang valgt ind i Europa-Parlamentet i 2014 og agter at stille op igen ved næste valg i 2019. Hans politiske karriere tæller dog også over et årti i Folketinget, hvor han blev valgt ind i 1998. I 2009 forlod han Folketinget for at blive direktør for Foreningen af Danske Interaktive Medier. 

Han er uddannet økonom fra Københavns Universitet i 1992. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00