Om  
Frans Timmermans
Ursula von der Leyen

Næstformand i Europa-Kommissionen trækker sig

Næstformand i Europa-Kommissionen Frans Timmermans trækker sig for at fokusere på sin valgkamp i Holland. Hans slovakiske kommissionskollega Maroš Šefčovič er udpeget som afløser.

Ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Frans Timmermans, trækker sig for at fokuserer på sit kandidatur som Hollands premierminister. 
Ledende næstformand i Europa-Kommissionen, Frans Timmermans, trækker sig for at fokuserer på sit kandidatur som Hollands premierminister. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Ledende næstformand i Europa-Kommissionen Frans Timmermans trækker sig fra sin stilling.

Det fremgår af en pressemeddelelse, Altinget har modtaget tirsdag.

Frans Timmermans trækker sig for at lede valgkampen for de hollandske socialdemokrater, Partij van de Arbeid, og indgå i kampen om at blive landets næste premierminister.

Han annoncerede i juli 2023, at han ville stille op til den kommende folketingsvalgkamp, som afholdes 22. november 2023.

Derfor trækker han sig nu efter ni år i kommissionen.

"Jeg takker Frans Timmermans for hans passion og utrættelige arbejde for at gøre Den Europæiske Grønne Pagt til virkelighed. Han har været et nøglemedlem af Kommissionen. Takket være hans fremragende indsats og stærke personlige engagement har vi skabt fremskridt i retning af at opfylde EU's mål om at blive det første klimaneutrale kontinent og mod at hæve niveauet af klimaambitioner globalt," udtaler Europa-Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Von der Leyen udpeger i stedet den slovakiske Maroš Šefčovič til at overtage rollen som ledende næstformand. 

Šefčovič har været medlem af EU-Kommissionen siden 2009 og har blandt andet været energikommissær.

Frans Timmermans blev i 2014 udnævnt som EU-kommissær for bedre regulering, inter-institutionelle forhold, retsstat, fundamentale rettigheder og bæredygtig udvikling. I sin anden kommissærperiode fra 2019 har han haft det overordnede ansvar for at levere EU's svar på den grønne omstilling, der er blevet døbt Den Europæiske Grønne Pagt.

Von der Leyen beder nu den hollandske regering indstille både en mand og en kvinde til at overtage posten som hollandsk kommissær.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Frans Timmermans

Fhv. EU-kommissær for klimapolitik, ledende næstformand for den europæiske grønne aftale
mag.art. i fransk litteratur (Nijmegen Uni. 1985)

Ursula von der Leyen

Formand, EU-Kommissionen, fhv. forsvarsminister, Tyskland (CDU)
KA i folkesundhedsvidenskab (2001), cand.med. (Mediziniche Hochschule, Hannover, 1991)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024