Ny aftale giver millioner til Store Åmose

KORT NYT: Regeringen, Enhedslisten og SF vil i perioden 2015-2017 afsætte 45 millioner kroner til Store Åmose. Det skal ifølge miljøminister Kirsten Brosbøl (S) forbedre den truede højmose og beskytte værdifulde fund. 

En aftale mellem regeringen, Enhedslisten og SF skal sikre 45 millioner kroner til et natur- og klimaprojekt, der skal gavne klimaet og sikre kulturhistoriske værdier i store dele af Store Åmose.

”Store Åmose er vigtig for naturelskere, ornitologier og arkæologer. Men centralt står de klimaforbedringer, vi tager hul på med de 45 mio. kroner fra Klimapuljen. Hver en krone vil i sidste ende være med til at reducere Danmarks udledninger af kvælstoffer og drivhusgasser,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse.

Pengene vil blandt andet blive brugt til at købe arealer samt en teknisk og ejendomsmæssig forundersøgelse. Samtidig vil projektet gennemføre forslaget vedrørende en lokal naturplan, som blev sendt til offentlig høring før jul.

0:000:00