Ny energi-lejelov trækker igen i langdrag

LEJELOV: Regeringen har for andet år i træk udsat et planlagt lovforslag, der skal sætte gang i energirenoveringerne af private udlejningsejendomme. Denne gang er det ikke modstand fra DF, men en rapport fra Concito, der udsætter lovændringerne.
Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Der er kommet nogle spændende tanker fra Concito, som vi gerne vil se nærmere på. Derfor sidder vi nu og tænker på, hvordan vi kan skrue en pakke sammen, som også indeholder nogle af Concitos tanker.

Benedikte Kiær (K)
Socialminister
For andet år i træk udskyder regeringen en lovændring, der skal sætte skub i energirenoveringerne af landets næsten 500.000 private udlejningsboliger.

Lovforslaget skal ellers udmønte regeringens "Strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger" fra april 2009.

Her bliver behovet for en lovændring påpeget, fordi ejerne af udlejningsejendomme ikke har tilstrækkeligt økonomisk incitament til at lave energirenoveringer, da hele gevinsten ved renoveringer med den nuværende lovgivning tilfalder lejerne i form af lavere varmeregninger.

I foråret 2010 måtte socialminister Benedikte Kiær (K) trække et lovforslag tilbage efter modstand fra Dansk Folkeparti. DF's modstand gik på forslaget om at tilskynde til flere energirenoveringer ved, at en ejendom mindst skulle have energimærke D, før udlejeren må hæve huslejeren ved renovering af eksempelvis køkken og bad gennem de såkaldte paragraf 5 stykke 2 renoveringer.

0:000:00