Ny ordfører har prøvet det før: EL vil have grønnere uddannelser og forskning

GRØN: Både de videregående uddannelser og forskningsbudgettet skal drejes i en grønnere retning, ønsker ny ordfører fra Enhedslisten. Arktisforskning og konfliktsforskning skal også prioriteres, siger hun.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Chris Lehmann

"Et af mine allerstørste ønsker er, at vi får styrket den grønne forskning og de uddannelser, der beskæftiger sig med det."

Eva Flyvholm
Uddannelses- og forskningsordfører, Enhedslisten

I efterårets politiske sæson er få udskiftninger blandt uddannelses- og forskningsordførerne i Folketinget. En af dem er Enhedslistens Eva Flyvholm, der har taget ordførerskabet efter Mai Villadsen, der skal fokusere på at være partiets repræsentant i klimaforhandlingerne.

Flyvholm har tidligere været uddannelses- og forskningsordfører da Enhedslisten var i opposition til den borgerlige regering. På trods af kort tid på posten, kan hun mærke forskellen fra at være i opposition til nu at være støtteparti:

"Jeg synes det tegner godt - politiken forekommer mig at gå i en meget mere visionær retning. Bare se på det, ministeren gør med læreruddannelsen nu. Det er jeg utrolig enig med hende i," siger hun.

0:000:00