Nyt projekt skal sikre dansk vindmølleindustris konkurrenceevne

KORT NYT: Vindmølleindustrien og Offshore Center Danmark står bag en ny grøn offshore klynge, som skal sikre vækst og konkurrencedygtighed i den danske vindmølleindustri. Projektet støttes af Region Syddanmark.
Anne Justesen

Vindmølleindustrien og Offshore Center Danmark er med opbakning fra Region Syddanmark gået sammen om at etablere et fælles kontor. Klyngeinitiativet giver danske virksomheder inden for den grønne offshoreindustri en fælles platform i Esbjerg, som skal danne grundlag for en styrkelse af danske virksomheders konkurrenceevne og vækst.

"Det er et historisk gennembrud, vi har kæmpet for i mange år. At vi nu får en samlet og dermed styrket platform for hele branchen i Esbjerg kommer til at få stor betydning for den danske grønne offshoresektors konkurrencedygtighed i fremtiden," siger Niels Aage Giversen, bestyrelsesformand for Offshore Center Danmark til Børsen.

Projektet skal løbe over de næste 4 år og har to fokusområder: Fremme af internationalt kendskab til danske offshore vindvirksomheder samt en styrkelse af udvikling og samarbejde i den danske vindmølleindustri. 

Basis for store investeringer i vindenergi
Jan Hylleberg, Vindmølleindustriens administrerende direktør, mener, at det nye klyngeprojekt kan være med til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne: 

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00