Oliebranchen advarer mod overdrevne regler

LOV: Politikerne skal være varsomme, når de i denne uge skal til at se på den danske implementering af EU's offshoresikkerhedsdirektiv. For med udspillet fra Energistyrelsen går vi unødvendigt længere end resten af EU, advarer Olie Gas Danmark.

Loven skal sikre, at Danmark lever op til EU's krav, der skal være med til at forhindre offshore-ulykker.
Loven skal sikre, at Danmark lever op til EU's krav, der skal være med til at forhindre offshore-ulykker.Foto: US Coast Guard/Wikipedia
Morten Øyen
Fakta
Om loven

Offshoresikkerhedsdirektivet har til formål at forebygge større ulykker i forbindelse med offshore olie- og gasaktiviteter samt begrænse konsekvenserne, hvis de alligevel sker. De bestemmelser, der nu gennemføres i undergrundsloven, drejer sig om krav til rettighedshaverne om fornøden teknisk og finansiel kapacitet, om udpegning af godkendelse af operatører, om procedure for erstatningskrav, om offentlig deltagelse og om sikkerhedsmæssige forhold i forbindelse med boringer. Lovforslaget indeholder endvidere nogle justeringer af loven, herunder mulighed for at forlænge geotermitilladelser, ansvar for omkostninger til afvikling af anlæg og hjemmel om digital kommunikation.



Kilde: ft.dk

Danmark er på vej til at gå for langt med nye regler, når Folketinget i denne uge skal til at gøre EU's offshoresikkerhedsdirektiv til dansk lov.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen Olie Gas Danmark, der opfordrer politikerne til at være ”varsomme med at forringe vilkårene i Danmark”.

De nye EU-regler kommer som følge af Deepwater Horizon-ulykken i den Mexicanske Golf, og de sigter efter at forhindre, at tilsvarende ulykker kan ske inden for EU. Problemet for den danske oliebranche er bare, at Energistyrelsens udkast til lovforslaget indeholder ekstra regler end de, EU udstikker.

0:000:00