Partier: Det skal Helveg nå inden valget

SLUTSPURT: Inden valget skal klima- og energiministeren se på, hvordan Danmark bedre får brugt det vind-el, der produceres, og udbygget antallet af elbiler og solceller, mener SF og EL. Venstre kræver i stedet mere styr på omkostningerne til den grønne omstilling.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) skal inden valget nå at se på elbilernes fremtid, hvis det står til Enhedslisten og SF. 
Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) skal inden valget nå at se på elbilernes fremtid, hvis det står til Enhedslisten og SF. Foto: Ulrik Jantzen
Morten Øyen

Sådan som jeg ser det, vil vi se, at de kraftige fald i oliepriser gør vedvarende energi dyrere at producere. Derfor er det helt afgørende, at vi får noget mere grøn realisme ind i energipolitikken og satser på de billige løsninger. Det bliver det helt store tema i foråret.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Klima- og energiordfører

Valget nærmer sig, men der er stadig en række opgaver at give sig til for klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R). Det mener regeringens to støttepartier, Enhedslisten og SF, og det store oppositionsparti Venstre.

Ifølge Enhedslisten skal der ses på, hvordan Danmark får brugt alt den vind-el, der produceres. Der er i øjeblikket et efterslæb, der betyder, at vind-el slet ikke benyttes effektivt nok, mener partiet.

”Det handler grundlæggende om at sikre investeringer i varmepumper, hvad enten det er til større varmeværker eller som erstatning for oliefyr i de dele af landet, som er uden for fjernvarmeområderne,” siger Per Clausen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00