Regeringen gør klar til grønnere transport

CO2: Regeringens næste skridt på klimaområdet bliver at levere CO2-reduktioner i transportsektoren frem mod 2020. Det tager tid at nå reduktioner, viser rapport. Concito peger på, at det er billigere at begrænse udledningen i landbrugssektoren.
Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er meget lettere og meget billigere at nå CO2-reduktionerne inden for landbrugsområdet, end det er for transportområdet.

Torben Chrintz
Videnschef, Concito
Efter sidste uges energiforlig vil regeringen til at fastsætte, hvor meget transportsektorens CO2-udledning skal reduceres frem mod 2020.

Med energiforliget vil regeringen finde 34 procent CO2-reduktion frem mod 2020, men mangler således stadig seks procent for at nå målet fra regeringsgrundlaget om 40 procent i 2020, hvilket senere skal fastsættes ved lov i regeringens bebudede klimalov. De sidste seks procent skal landbrugs- og transportsektorerne levere, hvilket regeringen i løbet af 2012 vil præsentere i en klimaplan.

Det er imidlertid usikkert, hvad den plan konkret kommer til at indeholde, men ifølge Klima- og Energiministeriet vil den fastsætte mål for transport- og landbrugssektoren samt komme med idéer til, hvordan de mål kan nås.

Det er desuden planen, at Transportministeriet og Skatteministeriet i samarbejde med Klima- og Energiministeriet skal udarbejde regeringens udspil på transportområdet, hvilket ingen af ministerierne dog har noget at berette om på nuværende tidspunkt.

0:000:00